Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Vad Àr liv?" by Erwin Schrodinger " eBook PDF Kindle ePub Free

Vad Àr liv?

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vad Ă€r liv?
  • Author : Erwin Schrodinger
  • Release Date : January 14, 2019
  • Genre: Science & Nature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3396 KB

Description

”Hur kan de hĂ€ndelser i tid och rum som sker inom den i rummet begrĂ€nsade yta som en levande organism utgör beskrivas av fysiken och kemin?”
1943 hÄller den österrikiske fysikern Erwin Schrödinger ett antal förelÀsningar vid Trinity College i Dublin. Hans frÄga tillhör de som för evigt förundrat mÀnskligheten: Vad Àr det som skiljer levande materia frÄn resten av universum? Hur förs livet vidare? Och vad, exakt, Àr liv?
I den hĂ€r boken introducerar Schrödinger koncept som revolutionerade biologin och som Ă€n i dag formar vĂ„r syn pĂ„ liv. NĂ€r han hĂ„ller sina förelĂ€sningar har teorin om DNA som det Ă€rftliga materialet Ă€nnu inte etablerats. Men Schrödingers bok sĂ„r viktiga frön som ligger till grund för och inspirerar den kommande forskningen. HĂ€r finns idĂ©n om att en komplex molekyl bĂ€r pĂ„ livets kod – det genetiska chiffret för levande organismer – och att liv och Ă€rftlighet Ă€r kemi.
ÖversĂ€ttningen innehĂ„ller Ă€ven Schrödingers filosofiska reflektioner Medvetande och materia samt SjĂ€lvbiografisk skrift.
Vetenskapens klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien. Erwin Schrödingers (1887–1961) Vad Ă€r liv: Ett fysikaliskt perspektiv pĂ„ den levande cellen Ă€r seriens första del, med ett förord av Dan Larhammar, professor i molekylĂ€r cellbiologi och preses för Vetenskapsakademien.


Free PDF Download "Vad Àr liv?" Online ePub Kindle